هفت پیشبینی من برای آیندهی بانکداری و فنآوریهای مالی (FinTechs)
آقای سرگی بالسانیان، از هم بنیانگذاران بانک Longevity، هفت پیشبینی خود را پس از همهگیری کرونا برای ما بیان مینماید.
اثرات کرونا در تمام کشورها و تک تک صنایع قابل مشاهده است. این ویروس که توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک “همه گیری” معرفی شده است، به سرعت منتشر شده و به شدت قابل انتقال به دیگران است. در حالی که مردم با “فاصله گذاری اجتماعی” تلاش میکنند اثرات این بیماری را کاهش دهند، موسسات مالی نیز موظف هستند ارائهی محصولات و خدمات خود به صورت دیجیتال را افزایش دهند. شرکتهای ارائه کننده ی فن آوری های مالی یا FinTech ها میتوانند از این فرصت دگردیسی بوجودآمده بیشترین بهرهبرداری را داشته باشند. به احتمال بسیار زیاد تمایل مشتریان به بانکداری دیجیتال افزایش مییابد و این باعث خواهد شد موسسات مالی سنتی به سرعت به نوآوری در زمینه های دیجیتال حرکت کنند. در نتیجه، بسیاری از بانکها و موسسات مالی سنتی برای ارائهی محصولات و خدماتی مناسبتر برای این شرایط به شرکتهای ارائهکنندهی فنآوریهای مالی روی خواهند آورد.
این مجموعه، هفت پیشبینی من برای موسسات مالی و فینتکهاست:
یک – بیمه و مدیریت ثروت: نسل بعدی تغییرات گریبانگیر بخشهای بیمه و مدیریت ثروت خواهد شد. یکی از روندهای متدوال بیمههای بسیار خرد یا Microinsurance ها خواهند بود.
دو – قانون گذاران: اقتصادهای ضعیف شده ممکن است دولتها را بر آن وا دارد که از توسعهی راه حلهای ارائهشده توسط فینتکها شدیداً حمایت نمایند. یکی از بارزترین مثالها کشور کرهی جنوبی است که قصد دارد برای جهش اقتصادی قوانین سادهتری برای فینتکها و ده صنعت دیگر وضع نماید.
سه – رشد انفجاری سیستمهای بدون نقدینگی یا Cashless: مراجعات به شعبات و گردش پول نقد کاهش شدیدی خواهد یافت و این امر باعث شتاب توسعهی قابلیتهای دیجیتال بانکها و خلق تجارب کاربری یکپارچه برای مشتریان خواهد گردید. سازمان بهداشت جهانی بر روی استفاده از روشهای پرداخت بدون تماس تاکید نموده است.
چهار – اولویتدهی به شهروندان مسن: در تمامی جهان، افراد مسن بیشترین سپرده ها را نزد بانکها دارا هستند. به همین دلیل شرکتهای فنآوری مالی و بانکها باید بتوانند با فنآوریهای متناسب با این گروه سنی، به بازار پانزده تریلیارد دلاری این یک میلیارد شهروند کشورهای مختلف جهان دست بیابند.
پنج – بانکداری با طعمی شخصی سازی شده: بانکها باید مجموعهای از توصیههای مناسب مالی را که بر اساس شاکلهی مشتریان شخصیسازی شدهاند در اختیار ایشان قرار دهند. بانکها برای دستیابی به این هدف باید از تحلیل دادههای مختلف موجود در مورد مشتریان خود بهره بگیرند و در این مسیر، فینتکها نیز در امان نخواهند بود.
شش – سلامتی، سرمایه ی جدید انسانهاست: واضح است که این بیماری اثرات دراز مدت زیادی به دنبال خواهد داشت. مردم و موسسات مالی نسبت به موضوعات مهم در زندگی خود دید و اولویتهای جدیدی پیدا خواهند کرد و در این دید جدید، سلامتی و طول عمر شاید مهمترین مقوله در نظر گرفته شود. به وضوح خواهیم دید که سرمایههای کلانی به سمت فنآوریهای درمانی، پیشگیری و محصولات و سرویسهایی حرکت خواهند نمود که به طول عمر مردم کمک خواهند کرد.
هفت – ترکیب صنایع درمانی و فینتکها: در چند سال آینده، ترکیب این دو صنعت را شاهد خواهیم بود. ترکیبی که در آن از هوش مصنوعی و تحلیل دادهها برای بازطراحی بازارهای مالی و سلامتی استفاده خواهد شد و محصولاتی که منحصراَ برای این بازارهای مجزا طراحی شده بودند جای خود را به محصولاتی ترکیبی با ساختاری متعادل از صنایع مختلف مالی، سلامتی، بیمه، طول عمر و سلامت مالی خواهند داد.
منبع:
https://www.forbes.at/artikel/my-seven-predictions-the-future-of-banking-and-fintech.html