ایدههای بازیگونهسازی در صنعت بانکی با هدف افزایش تعامل با مشتریان
بازیگونهسازی (Gamification) چیست؟
بازیگونهسازی، بهکارگیری اصول بازی و طراحیهای بهکارگرفته شده در آن در محیطهایی است که فعالیتهای کاری یا علمی در آنها انجام میشود. این ابزار میتواند به جذب مخاطبین بیشتر، کاهش استرس محیط کار و افزایش بهرهوری بینجامد.
اصول بازیگونهسازی
– با ایجاد چالش و القای حس موفقیت، مخاطبین خود را درگیر تعامل نمایید و به آنها انگیزه دهید.
از یک فعالیت خستهکننده، یک فرآیند سرگرمکننده بسازید. زمانی که مخاطبین شما خسته و بی حوصله میشوند، آنها را از دست خواهید داد. در مقابل، یک فعالیت سرگرمکننده، میزان ارتباط موثر و فعال آنها را افزایش میدهد.
– رفتار مخاطبین خود را تغییر دهید.
بازیگونهسازی به مخاطبین کمک میکند با دریافت پاداش در مقابل رفتارهای مطلوب، آن رفتارها را به عادتهای ثانویه تبدیل کنند.
– مفاهیم پیچیدهتر را تشریح کنید.
به کمک بازیگونهسازی، میتوانید محصولات یا خدماتی که از پیچیدگی بیشتری برخوردار هستند را تشریح نمایید و ارزش و جایگاه آنها را برای مخاطبین خود شرح دهید.
در این راه، میتوانید از انگیزههای بیرونی و درونی استفاده کنید. نمونههایی از انگیزههای بیرونی این موارد هستند:
– امتیازدهی
– نشانها (Badges)
– جداول ردهبندی
انگیزههای درونی میتوانند شامل این موارد باشند:
– حس مرتبط بودن با موضوع
– خودمختاری
– حرفهای بودن (استادی)
– هدفمندی
ایدههایی برای استفاده از بازیگونهسازی در محیطهای بانکی
1) برگزاری مسابقات و اعطای جوایز.
بسیاری از بانکها به مشتریان جدید و مشتری قدیمی که آنها را معرفی میکند، جوایزی اختصاص میدهند.
2) امتیازدهی به خریدهای مشتریان.
اگر میخواهید مشتریان شما از کارت بانکی شما استفاده کنند، میتوانید به ازای برخی خریدهای ایشان با استفاده از کارت صادرشده توسط بانک/ موسسهی مالی خود به آنها امتیاز دهید.
3) بازیها را ساده و قابل بُردن طراحی کنید.
به یاد داشته باشید که هدف بازیگونهسازی، خوشحالی مشتریان، حس رضایت ایشان و سادگی مفهوم «بازی» ارائه شده است. اگر بازیگونهسازی شما این خصوصیات را نداشته باشد ارزشی برای مشتریان خلق نخواهد کرد.
4) از شبکه های اجتماعی استفاده کنید.
امکان به اشتراک گذاشتن نتایج رقابتها در شبکههای اجتماعی را در اختیار مشتریان خود قرار دهید. این امکان نه تنها به رضایت مشتریان میانجامد، بلکه بهگونهای غیرمستقیم برای شما بازاریابی میکند.
5) از بازیگونهسازی برای آموزش مشتریان استفاده نمایید.
جورچینها، آزمونهای کوچک، ویدیوهای کوتاه و بازیهای ساده در راستای آشنایی با محصولات شما و مفاهیم پایهایِ بانکی میتوانند ابزارهای مناسبی برای ارتقای دانش مخاطبین شما و در نهایت همراهی بیشتر آنها با شما باشند.
6) به کمک بازیگونهسازی محصولات جدید خود را معرفی کنید.
به جای تبلیغات مستقیم، از امکان بازیگونهسازی برای معرفی محصولات خود استفاده نمایید. به عنوان نمونه، شخصیت اول یک بازی ساده به مشکلی برخورد مینماید که محصول جدید شما در آن بازی، مشکل وی را حل میکند.
در این بخش، نویسنده، نمونههایی موفق از خدمات بانکی که از بازیگونهسازی بهخوبی بهره گرفتهاند را ذکر میکند. برخی از نمونهها عبارتند از:
– بانک BBVA که پس از ترغیب مشتریان به روشهای پسانداز از طریق هزینهکَرد صحیح به آنها اجازه میدهد گونهای از بازی طراحی کنند که به فرزندانشان پساندازکردن را میآموزد.
– بانک Emirates NBD که حساب بانکی مشتریان را به یک نرمافزار سلامتی متصل میکند و به ازای ورزش و رفتارهای صحیح غذایی به ایشان جوایزی میدهد.
– نرمافزار مدیریت هزینهکَرد Mint که مشتریان را ترغیب میکند هدفهایی در زمینهی کاهش هزینهکَرد برای خود تنظیم نمایند و با رسیدن به آنها به ایشان جایزه میدهد.
جمعبندی
برخی از سازمانها از جورچین یا آزمونهای کوچک استفاده مینمایند تا به مشتریان خود کمک کنند انتخابهای بهتری در زمینههای مالی انجام دهند. دیگران موضوعات خستهکننده ای مانند روشهای سرمایهگذاری در بازارهای مختلف را به کمک بازیگونهسازی، تسهیل میکنند.
به هر شکلی که از بازیگونهسازی استفاده میکنید، شواهد حاکی از آن است که میتوانید نتایج قابل ملاحظهای از این فعالیت، انتظار داشته باشید.
منبع:
https://djangostars.com/blog/gamification-ideas-banking-services-engage-customers/