گوگل، موتور جست‌وجوی خود را به کمک هوش مصنوعی و امکانات بیشتر بهبود می‌بخشد.




 

 

اخیرا، گوگل اعلام کرده است که در مسیر استفاده‌ی هرچه بیشتر از هوش مصنوعی در موتور جست‌وجوی خود، از فن‌آوری جدیدی به نام «الگوی یکسان چندکاره» یا Multitask Unified Model استفاده می‌نماید. این فن‌آوری به یافتن مطالب مورد‌ نظر کاربران و طبیعی‌تر بودن روش جست‌وجو و پاسخ‌های آنها کمک می‌کند.

یکی از امکانات جدیدی که بر اساس این فن‌آوری در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، امکان «آنچه بهتر است بدانید» در پاسخ به جست‌وجوهای کاربران است. این امکان، از روشی بهره می‌گیرد که عموما انسان‌ها در یادگیری موضوعات از آن استفاده می‌کنند تا در اطراف عبارت جست‌وجو شده، اطلاعات بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهد.

به عنوان نمونه، اگر شما در گوگل به دنبال عبارت «رنگ آکرولیک» (که گونه‌ای متداول از رنگ‌های استفاده شده در نقاشی دیوارهای داخلی ساختمان‌ها است) بگردید، مطالبی مانند چگونه رنگ‌آمیزی را شروع کنیم، راهنمای قدم به قدم استفاده از رنگ آکرولیک، سبک‌های مختلف رنگ کردن با رنگ‌های آکرولیک، چگونگی تمیزکردن لکه‌های رنگ و … نیز در اختیار شما قرار خواهند گرفت. در آینده، گوگل استفاده از این فن‌آوری را بیشتر توسعه خواهد داد تا موضوعاتی مانند «چگونه با وسائلی که در منزل دارید رنگ آکرولیک بسازید» را نیز شامل شود.

به عنوان یک امکان دیگر، گوگل تلاش دارد به کاربران اجازه دهد موضوع جست‌وجو شده‌ی خود را بدون نیاز به جست‌وجوی یک عبارت جدید از جهت گستره یا عمق موضوع نیز بسط دهند. در ادامه‌ی مثال رنگ‌آمیزی، چنین امکانی کلاس‌های آموزش نقاشی ساختمان یا مطالب عمیق‌تر در خصوص یک تکنیک بخصوص رنگ‌آمیزی را در اختیار شما قرار خواهد داد. طبیعتا نتایج این جست‌وجوها به مطالب نوشتاری محدود نبوده و شامل تصاویر، فایل‌های صوتی، ویدئوها و دیگر انواع محتوا نیز خواهد بود.

هدف گوگل از یک جهت، رقابت با سرویس‌هایی مانند Pinterest است که در آن نتایج جست‌وجو به شما در زمینه‌ی فعالیتی که در نظر دارید الهام می‌بخشد. محیطی که در آن حجم افزونه‌ی تصاویر ارائه شده در خصوص موضوعی که به دنبال آن هستید تخیلات و تصورات شما را به سمت فعالیت‌های عملی سوق می‌دهد.

گوگل همچنین در حال ارتقاء امکان جست‌وجوی ویدئویی خود است. در حالی که هم‌اکنون امکان جست‌وجوی یک تصویر بخصوص در ارتباط با موضوع جست‌وجو شده وجود دارد، قدم بعدی جست‌وجوی محتوایی و موضوعی ویدئوها است. این امکان، ویدئوهایی را می‌یابد که به یک موضوع بخصوص ارتباط دارند حتی در صورتی که از آن موضوع به صورت مستقیم در ویدئو گفت‌وگویی به میان نیامده باشد.

به این ترتیب، زمانی که شما در حال تماشای یک ویدئو در مورد پنگوئن‌ها هستید، ممکن است پیشنهاد بعدی برای شما یک سخنرانی در زمینه‌ی محیط زندگی پنگوئن‌ها باشد. امکانی که تنها از طریق درک موضوع یک ویدئو بدون اتکا به کلمات ادا شده در آن میسر است. به همین دلیل، ترکیب سرویس YouTube (که به شرکت گوگل تعلق دارد) و جست‌وجوهای صوتی، تصویری و متنی در گوگل می‌تواند حجم استفاده از این سرویس را به صورت قابل توجهی افزایش دهد.

مطالعات اخیر نشان داده است که بسیاری از کاربران نسل جدید (Generation Z) جست‌وجوی خود را از YouTube آغاز می‌کنند و اطلاعات بسیاری را از طریق ویدئوهای این سایت، کسب می‌نمایند و فن‌آوری ذکر شده، محتوای توصیه شده پس از تماشای یک ویدئو را به مراتب، مرتبط‌تر می‌سازد که خود باعث بازگشت بیشتر کاربران برای مشاهده‌ی ویدئوهای بعدی می‌شود.

در نهایت، می‌توان گفت این اقدامات شرکت گوگل برای رقابت با شرکت‌هایی مانند آمازون و اپل است. بسیاری از خریداران، امروزه جست‌وجوی خود را برای خرید از سایت آمازون آغاز می‌کنند و بسیاری از کاربران تلفن‌های اپل، خواسته‌های خود را از دستیار صوتیSiri تقاضا می‌نمایند. پس گوگل با بهبود هرچه بیشتر امکانات و نتایج جست‌وجوهای خود تلاش دارد از عرصه‌ی رقابت با چنین خدماتی باز نماند.

 

 

منبع:  techcrunch.com

 

مطالب مرتبط: 

نقش هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و اینترنت اشیاء در تحول دیجیتال

 

روندهای آینده‌ی یادگیری ماشین
به اشتراک بگذارید