آیندهی پرداختهای موبایلی و محوریت مشتریان
هر روز، جهان به سطحی فراتر از انتظارات قبلی ما میرسد. شاید حتی تصور نمیکردیم که بتوان از هر جای جهان برای سازمانی در نقطهای دیگر از جهان کار کنیم، مواد غذایی را به صورت آنلاین سفارش دهیم، دستیار الکترونیکی ما در جیب لباس ما قرار داشته باشد یا ماشین لباسشویی و یخچال منزل ما از طریق اینترنت به یکدیگر متصل باشند.
تمامی این تحولات یک محور مشترک دارند: انسانها. از سوی دیگر صنعت پرداخت نیز دچار تحولات فراوانی شده است. پول، دیگر مانند گذشته یک ابزار فیزیکی نیست که در جیب لباس ما قرار بگیرد بلکه به ابزاری الکترونیکی تبدیل شده است. در این مقاله به اهمیت «مشتریمحوری» و روش انطباق صنعت پرداخت با آن خواهیم پرداخت.
چرا محوریت مشتری اهمیت دارد؟
در دو دههی گذشته، شاهد رقابت شرکتها در ارائهی بهترین محصولات به مشتریان خود بودهایم. این رقابت نه تنها در زمینهی محصولات بلکه در زمینهی خدمات امور مشتریان نیز رخ داده است. در پنج سال گذشته، شاهد رشد تبلیغات شخصیسازی شدهی دیجیتال بودهایم. اما چرا؟ چگونه این تغییرات رقم خوردند و چرا از اهمیت ویژهای برخوردار هستند؟
دو شرکت بسیار موفق «آمازون» و «اسپاتیفای»، نمونههایی از شرکتهایی هستند که بنای کسب وکار خود را بر روی محوریت مشتری و شخصیسازی پیشنهادها به مشتریان قرار دادهاند و همگی ما شاهد موفقیت غیرقابل وصف هر دو شرکت هستیم. این شرکتها به دنبال خلق ارزش در ذهن مشتری به وسیلهی محور قرار دادن آنها بودهاند.
پرداختهای موبایلی چگونه تجارب مشتریان را بهبود میبخشند؟
با حرکت تدریجی مشتریان از صرف زمان زیاد بر روی کامپیوترهای شخصی به سمت صرف بیشتر اوقات خود بر روی تلفنهای هوشمند موبایل، اهمیت پرداختهای موبایلی دوچندان شدند. همهگیری ویروس کرونا و تلاش مردم برای دوری از تماسهای فیزیکی برای پرداخت نیز عامل مضاعفی برای این محوریت شد. با حضور تدریجی اکثریت مطلق ابزارها، خدمات و نرمافزارهای موردنیاز کاربران بر روی دستگاههای تلفن هوشمند، پرداختهای موبایلی به یک خواستهی غیرقابلاجتناب تبدیل شدند.
آمار استفاده از ابزارهای پرداخت موبایلی
بر اساس پیشبینی دانشگاه استنفورد در سال 2023 مجموع شش ماههی استفاده از ابزارهای پرداخت موبایلی (شامل QR Code، پرداخت بدون تماس یا NFC، پرداختهای اینترنتی، موبایلی، پیامکی و کیفپولهای موبایلی) به بیشتر از 1.3 میلیارد مورد خواهد رسید. بر اساس تحقیقی مشابه حجم پرداختهای موبایلی بین سالهای 2020 تا 2025 سالیانه 27 درصد افزایش خواهد داشت. یکی از دلایل عمدهی این رشد، همهگیرشدن ابزارهای پرداخت موبایلی مانند Ali Pay, Apple Pay, Google Pay, PayPal, Samsung Pay, Amazon Pay خواهد بود.
آینده
همانگونه که از نوشتهی فوق مشخص است، روشهای پرداخت دنبالهرویِ علایق و رفتارهای مشتریان هستند و به همین دلیل تعبیر مشتری-محوری را میتوان به دلیل این همبستگی مناسب دانست. به طور طبیعی در صورت تغییر رفتار مشتریان در آینده، روشهای نوین پرداخت نیز تغییر خواهندکرد زیرا آنها نیز همچنان «مشتری-محور» خواهند بود.
منبع:
https://thinksmobility.com/the-future-of-mobile-payment-and-customer-centricity-2/
مطالب مرتبط:
پرداختهای موبایلی و خدمات فینتکها – کسب وکاری دادهمحور
روندهای جدید نرمافزارهای بانکی موبایلی، تداوم ارتباط موثر با مشتریان