برای موسسات مالی در سال جدید، هوش مصنوعی جزو الزامات محسوب می‌شود.




 

هوش مصنوعی به سرعت در حال حرکت از یک فن‌آوری انتخابی  به یک ابزار مهم در توسعه‌ی کسب و کار در صنایع مالی است. طی سال‌های اخیر، موسسات مالی از مفاهیم مجرد هوش مصنوعی عبور کرده و به راه‌حل‌های کاربردی آن در این صنعت پرداخته‌اند. آنها به درستی میزان تاثیرگذاری این فن‌آوری در صنایع مالی را درک کرده و جایگاه آن در بهبود ارتباط با مشتریان و نیز نیروهای درون سازمان را به درستی یافته‌اند.

در ادامه‌ی این روند، موسسات مالی، جای مناسبی برای استفاده از هوش مصنوعی در میان بخش‌های مختلف و خدمات متنوع ارائه شده‌ی بانکی یافته‌اند. در سال جدید، افزودن ارزش «شناختی»(Cognitive) حاصله از فن‌آوری هوش مصنوعی در خدمات ارائه شده باعث خواهد شد تا سازمان‌های مالی در

– شناخت بیشتر مشتریان

– تصمیم سازی داده محور

-کنترل ریسک

-افزایش بهره وری

قدم‌های موثری برداشته و به سمت یک «سازمان هوشمند» حرکت کنند تا ارزش بیشتری برای مشتریان و نیروهای خود خلق نمایند.

 

چابکی، سکوی پرواز سازمان‌ها

هرگونه گفت‌وگو در خصوص یک سازمان هوشمند پیش‌‎نیازی با عنوان مفهوم «سازمان چابک» خواهد داشت. «سازمان چابک»، سازمانی است که در آن، هر بخشی از عملیات، اعم از توسعه‌ی محصول، جذب مشتری، افتتاح حساب و حتی اعتبارات تجاری به یک «فرآیند سیستمی سریع و یکپارچه» تبدیل شده است. لازمه‌ی چنین سازمانی، دارا بودن سیستمی است که کاربران متعددی – شامل مدیران، نیروهای سازمان و مشتریان – به صورت بلادرنگ در آن با یکدیگر همکاری می‌نمایند. سیستمی که شفافیت و امکان دستیابی به اطلاعات در جریان در هر مرحله از فرآیندهای آن وجود دارد.

انتظار آن که سازمانی بتواند بدون در اختیار داشتن ساختاری، چابک به یک سازمان هوشمند تبدیل شود انتظاری غیرواقعی است. سیستم‌های تامین‌کننده‌ی فرآیندهای پردازش بانکی، امورمشتریان، مدیریت مستندات مشتریان، تحلیل تضامین، پیگیری فرآیند تسهیلات، صدور و تامین منابع تسهیلات، کانال‌های دیجیتال عرضه‌ی محصولات و خدمات نمونه‌هایی از سامانه‌ها و سیستم‌هایی هستند که بدون وجود آنها در یک سازمان، نمی‌توان به حرکت به سمت هوشمندسازی سازمان فکر کرد و تنها پس از پیاده‌سازی یک سیستم جامع همبسته‌ی یکپارچه برای تامین نیازهای کسب و کاری است که می‌توان افزودن هوشمندی به بدنه‌ی سازمان را تصور نمود.

هوش مصنوعی، سوخت موشک سازمان‌ها

هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های مرتبط با آن، شامل یادگیری ماشینی، پردازش زبان طبیعی و پردازش شناختی، زیربناهای اصلی یک سازمان هوشمند هستند. دامنه‌ی استفاده از فن‌آوری هوش مصنوعی در صنایع مالی از ربات‌های مشاور و انتخاب محصول مناسب بعدی برای یک مشتری گرفته تا فعالیت‌های ضدپول‌شویی و اعتبارسنجی، گسترش یافته است. در یک سازمان هوشمند، فن‌آوری‌های شناختی بازگشت اصلی سرمایه‌گذاری های انجام شده را در اختیار سازمان قرار می‌دهد. بکاربندی مناسب این فن‌آوری‌ها، بسته به روش پیاده‌سازی و میزان بلوغ سازمان، یک یا چند مورد از موارد ذیل را محقق می‌نماید:

– افزایش درآمد

– رشد حاشیه‌ی سود

– بهبود بهره‌وری

– کاهش هزینه‌ها و

– مدیریت ریسک‌ها

چالش‌ها در مسیر پرواز به سوی یک سازمان هوشمند

تمام آنچه پیشتر ذکر شد به سادگی به دست نمی‌آید. سازمان‌های مختلف مالی در اندازه‌های متفاوت با موانعی از جنس پردازش‌ها و سیستم‌هایی که سال‌های سال از آنها استفاده می‌شده است،روبرو هستند. چالش‌هایی مانند سیستم‌های قدیمی (Legacy Systems)، پذیرش و بکارگیری بسیار کُند سیستم‌های جدید، نبود نیروهای انسانی متخصص، رقابت از سمت فین‌تک‌ها، انطباق با قوانین بالاسری و اتصال مناسب با مشتریان. کلید اصلی موفقیت در این مسیر، «بکاربندی فن‌آوری‌های شناختی در فرآیندهای فعلی در عین حفظ ارتباط صحیح با مشتریان» خواهد بود. به بیانی دیگر «پیاده‌سازی سیستم‌های طراحی شده بر اساس هوش مصنوعی که نیروهای سازمان را به درستی درگیر می‌نماید در حالی‌که سیاست مشتری‌مداری در آنها مد نظر قرار گرفته است».راه حل عملی این طرح، برپاسازی یک سیستم جامع مرکزی است که داده‌های مشتریان و فرآیندهای سازمانی را به صورت یکپارچه و از طریق تمام کانال‌های ارتباط با مشتریان پردازش می‌نماید تا نتایج داده‌محور خود را در اختیار نیروهای سازمان و مشتریان قرار دهد. تنها چنین سامانه‌ای که دسترسی بلادرنگ را در اختیار تمام نیروهای سازمان قرار می‌دهد می‌تواند زیر بنای اجرایی یک سازمان هوشمند باشد.

پرواز موفق از طریق سیستمی که تمامی اجزا را به کار می‌گمارد.

قدم اول در حرکت به سمت یک سازمان هوشمند تعیین ارزشی است که خلق آن هدف سازمان می‌باشد. بسیاری از سازمان‌ها در دام طراحی زیرساخت و فرآیندها پیش از تعیین هدف و پیش‌بینی بازگشت سرمایه می‌افتد. فعالیت خود را با تعیین حداقل یک هدف مشخص که برگشت سرمایه‌ی ملموسی برای سازمان شما دارد آغاز نمایید. مثلا یکپارچه‌سازی گردآوری و تحلیل داده‌ها در چرخه‌ی زندگی اعتبارات بانکی، عرضه‌ی بهینه‌ی محصول بعدی بانکداری خرد یا قیمت‌گذاری«ریسک-محور» محصولات مالی برای انطباق با قوانین نظارتی اعطای منصفانه‌ی تسهیلات.

به‌عنوان قدم بعدی، تصمیم بگیرید آیا قصد دارید فن‌آوری را خریداری نمایید یا آن را توسعه دهید؟ سازمان‌هایی که نیروهای متخصص لازم برای بکارگیری فن‌آوری هوش مصنوعی را در اختیار ندارند منطقا باید با شرکت‌هایی که زیرساخت لازم برای این مهم را به صورت بستری نیمه آماده طراحی و پیاده‌سازی نموده‌اند همکاری کنند.

نتیجه‌گیری

هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های شناختی در حال متحول نمودن بانک‌ها هستند. آنها موسسات مالی را قادر می‌سازند درآمد بیشتری کسب کنند، عملیات خود را بهینه‌سازی نمایند و انتظارات مشتریان را برآورده نمایند. با در اختیار داشتن این فن‌آوری، سازمان‌های مالی می‌توانند وقت نیروهای انسانی خود را صرف فعالیت‌های نوآورانه و مفید بیشتری نمایند زیرا فعالیت‌های تکراری و خودکارپذیر را به ربات‌های خودکارساز سپرده‌اند. آنها همچنین با پردازش داده‌های مشتریان محصولات شخصی‌سازی‌شده‌ی بهتری برای ایشان طراحی و عرضه می‌نمایند. سال جدید، سالی پر از هیجان برای سازمان‌هایی است که توسعه‌ی چنین محصولاتی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

 

منبع:

https://www.financederivative.com/for-financial-institutions-in-2021-intelligence-is-a-must/

 

به اشتراک بگذارید