روش‌های جدید پرداخت که در دوران کووید رایج شدند،ماندگار خواهند شد.




 

سال 2020 برای همه‌ی ما انبوهی از تجارب جدید به همراه داشت. همه مجبور شدند به دلیل شرایط همه‌گیری بیماری، خود را با محیط جدید وفق دهند و راه‌های جدیدی برای خلاق بودن، چابکی و مصمم بودن بیابند. با این وجود، همچنان می‌توان نکات مثبتی را در میان تجارب سال گذشته یافت.

در سال گذشته‌ی میلادی، شاهد رشد برخی از بخش‌های صنعت خرده فروشی مانند فروشگاه‌های اینترنتی بودیم و تحولات و نوآوری‌ها با سرعتی بی‌سابقه اتفاق افتادند. همه‌گیری کووید، جرقه‌ی جدیدی در صنعت پرداخت ایجاد نمود تا دست‌اندرکاران این صنعت به میزان بیشتری از نوآوری روی بیاورند. به عنوان نمونه، تمایل مشتریان به خرید از برندها و فروشگاه‌هایی که از فن‌آوری‌های جدید در پرداخت‌های خود استفاده می‌نمایند اقبال بیشتری از سوی مشتریان داشتند و این باعث شد بسیاری از خرده‌فروشان به سمت ارایه‌ی روش‌های جدید پرداخت حرکت کنند. همه‌گیری همچنین باعث افزایش دانش مشتریان نسبت به فن‌آوری گردید که به نوبه‌ی خود سهم مشتریانی که از فن‌آوری‌های جدید پرداخت استفاده می‌نمایند را افزایش داد.

از دید نویسنده، موضوعات و روش‌های زیر در صنعت پرداخت در سال 2021 ماندگارتر خواهند شد.

خرید در لحظه، پرداخت در آینده

به دلیل پیامدهای مالی همه‌گیری کووید و کاهش عمومی قدرت خرید، روش خرید در لحظه و پرداخت در آینده توسط خرده‌فروشان زیادی ارایه شد تا سهم بیشتری از سبد خرید قبلی مشتریان در شرایط مالی جدید محقق گردد. بر اساس تحقیقات موسسه‌ی Kaleido تا سال 2025، میزان متوسط 12 درصد خریدهای آنلاین مشتریان در سراسر جهان با بهره‌گیری از این روش پرداخت خواهد بود. این میزان در اروپا به 30 درصد خواهد رسید و بالغ بر 347 میلیارد دلار خواهد بود.

پرداخت‌های بدون تماس

به دلیل الزام سازمان‌های نظارتی بهداشتی، حرکت به سمت پرداخت‌های بدون تماس در سال گذشته سرعت گرفت. به عنوان نمونه، در کشور آلمان که در سال‌های گذشته به دلیل حساسیت مشتریان به روش استفاده از اطلاعات پرداخت‌های آنها توسط سازمان‌ها و موسسات تبلیغاتی و بالاسری، پرداخت‌های نقد رواج زیادی داشته است، بیش از 50 درصد مشتریان در نظرسنجی انجام شده در اواسط سال 2020 پرداخت‌های الکترونیکی را انتخاب اول خود اعلام نمودند.

بانکداری به عنوان یک سرویس

بانکداری به عنوان یک سرویس به خدمتی اطلاق می‌شود که در آن، یک عرضه‌کننده‌ی کالا و خدمات، امکان استفاده از سرویس‌های بانکی مختلفی از یک بانک مشخص را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد بدون آن که مشتریان نیاز داشته باشند، مشتری بانک مورد نظر باشند. این خدمت که در ابتدا تنها توسط شرکت‌های فن‌آوری مالی یا فین‌تک‌ها استفاده می‌شد به سمت همه‌گیری بیشتر و رواج استفاده توسط کسب وکارهای مختلف در حال حرکت است. بانک‌ها با در اختیار قراردادن مجموعه ای از APIها به کسب وکارهای مختلف، امکان استفاده از سرویس‌های خود را در اختیار آنها قرار می‌دهند تا به‌سادگی در مسیر سفر مشتری در استفاده از محصولات و خدمات ایشان از آنها بهره بگیرند.

شرکت‌های فن‌آوری مالی سبز(دوستدار محیط زیست)

این شرکت‌ها که با هدف ارایه‌ی خدمات به صنایع سبز(دوستدار محیط زیست) شکل گرفته‌اند با ترکیبی از خدمات مالی و فن‌آوری انفورماتیک در تحلیل داده‌ها، خدمات مالی خود را به صنایعی ارایه می‌دهند که در ارایه‌ی خدمت و محصول خود پایداری محیط زیست را محور قرار داده‌اند. یکی از لازمه‌های حضور در گروه مشتریان این شرکت‌ها افشای خطرات محیط زیستی محصولات ارایه شده و راهکارهای لازم برای محدود کردن این خطرات است. دشواری فعالیت این گونه شرکت‌ها که شامل عدم قوانین جهانی در حفاظت از محیط زیست و عدم دسترسی به نیروهای خبره در این زمینه نیز می‌باشد به دلیل رشد آگاهی نسبت به اهمیت حفظ محیط زیست در دوران همه‌گیری کاهش یافته است و به نظر می‌رسد این روند رشد در این مجموعه‌ها در سال جدید نیز افزایش بیابد.

بکارگیری پرداخت از طریق شبکه‌های اجتماعی

با رشد بیش از 60 درصدی استفاده از شبکه‌های اجتماعی در دوران همه‌گیری کووید، خرید خدمت و محصول از طریق شبکه‌های اجتماعی یا «تجارت اجتماعی» رونق فراوانی گرفته است. اولین قدم در این مسیر برای صنعت پرداخت، ارایه‌ی روشی قانونی و نظارت‌شده برای پرداخت در محیط‌های شبکه‌های اجتماعی توسط PSPها خواهد بود تا مشتریان بتوانند به صورت بلادرنگ محصولی که در پست‌های شبکه‌های اجتماعی مشاهده می‌نمایند را خریداری کنند. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد 58 درصد مشتریان بین 13 تا 37 سال ترجیح می‌دهند خریدهای خود را مستقیما از تولیدکنندگان اصلی و از طریق شبکه‌های اجتماعی انجام دهند. طبیعتا امکان پرداخت از طریق QR یا لینک پرداخت نیز باید در کنار روش‌های جدید پرداخت در اختیار مخاطبین قرار گیرد.

 

منبع:

https://business-reporter.co.uk/2021/02/18/why-new-payment-methods-are-here-to-stay-post-coronavirus/

 

به اشتراک بگذارید