سه روند آتی هوش مصنوعی در سال 2021




سه روند آتی هوش مصنوعی در سال 2021

 

هوش مصنوعی یکی از فن‌آوری‌های بسیار کارآمدی است که در چند سال اخیر شاهد آن بوده‌ایم. همه‌ی ما شاهد موارد متعددی بوده‌ایم که هوش مصنوعی به صاحبان کسب و کار و نیروهای آنها کمک بسزایی نموده است. هر صنعتی که به ذهن شما خطور کند از فن‌آوری‌هایی مانند یادگیری ماشین، مدیریت داده‌ها و دیگر جنبه‌های هوش مصنوعی بهره برده است.

هر ساله، شاهد خدمات و نوآوری‌هایی جدید از دست‌آوردهای هوش مصنوعی هستیم. با نزدیک شدن به پایان سال میلادی، قصد داریم نگاهی به سال آینده داشته باشیم. این موضوع که این فن‌آوری در سال آینده چه تغییرات و پیشرفت‌هایی خواهد داشت به ما کمک خواهد کرد تصمیمات هوشمندانه‌تری در انجام فعالیت‌های کسب و کاری بگیریم.

توسعه‌ی اینترنت اشیا

اینترنت اشیا، مجموعه‌ای از محصولاتی هستند که به نرم‌افزار و هوش مصنوعی تجهیز شده‌اند تا هدف بخصوصی را برآورده کنند. تمام تجهیزات از امکانات هوشمندسازی ساختمان گرفته تا راکت‌های تنیس جدید، برای خدمات خود روی فن‌آوری اینترنت اشیا حساب می‌کنند. تحقیقات میدانی اخیر نشان می‌دهند بلندگوهای هوشمند (مانند Alexa و Echo) از پرکاربردترین نمونه‌های استفاده از اینترنت اشیا هستند. 72% کسانی که از بلندگوهای هوشمند استفاده می‌نمایند آنها را بخشی ضروری از زندگی روزمره‌ی خود در نظر می‌گیرند. به بیان دیگر، مردم به این گونه سخت‌افزارها علاقمند هستند و در انتظار محصولات نسل بعدی از شرکت‌هایی مانند Amazon و Google خواهند بود. موضوع قابل توجه دیگر، تخمین سال 2025 مبنی بر وجود هفتاد و پنج میلیارد، سخت‌افزار اینترنت اشیا است. با نگاهی به حجم هفت میلیاردی این سخت‌افزارها در سال 2018 و سی میلیاردی آنها در سال 2019 این تخمین، واقعی به نظر می‌رسد.

افزایش تصمیمات داده‌‌محور

ما شاهد افزایش پایدار استفاده از هوش مصنوعی در تحلیل داده‌ها هستیم. به عنوان نمونه، برخی از پزشکان در حال استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری‌ها هستند که با دقتی در حد 90 تا 97% ، بیماری را تشخیص می‌دهد. بیماری‌هایی مانند آنفولانزا از طریق مقایسه‌ی داده‌هایِ یک بیمار با داده‌هایِ تاریخیِ تعداد زیادی از دیگر بیماران، قابل تشخیص هستند. همچنین، کسب و کارها در حال استفاده از این فن‌آوری برای بهبود نتایج کار خود هستند. بازاریابی و فروش خدمات از روش تک‌فروشی به روش اشتراک‌های ماهیانه یا سالیانه درآمده‌اند. این روش، علی‌الخصوص در «نرم افزار به عنوان خدمت»Software as a Service (SaaS) فراگیر شده است. روش محاسبه‌ی طبقه بندی شده به کاربران کمک می‌کند از سطحی از خدمت استفاده کنند که برای ایشان کفایت می‌کند. دلیل این تصمیم و امکان پیاده‌سازیِ آن، داده‌هایِ جمع‌آوری‌ شده از بسترهای مختلف بازاریابی و استفاده از تحلیل داده‌ها، برای رسیدن به چنین بینشی است. در حال حاضر داده‌ها برای اخذ تصمیمات بازاریابی استفاده می‌شوند اما در سال 2021 سقفی برای محدودکردن استفاده‌های مختلف از داده‌ها و تصمیم‌سازی در زمینه‌های مختلف وجود ندارد.

تاکید بر روی امنیت سایبری

بدیهی است که حوادث اخیر پس از همه‌گیری کووید 19، توسعه‌ی امنیت سایبری را تحت تاثیر قرار خواهند داد. بسیاری از شرکت‌ها حتی تصور این حجم از نیروهای دورکار را نداشتند. همچنین، بسیاری از این نیروهای دورکار، دید صحیحی نسبت به موضوع امنیت سایبری ندارند. زمانی که به آمار 43% ای حملات سایبری به کسب و کارهای خُرد توجه می‌کنیم، قطعا بازار بزرگی برای توسعه و گسترش محصولات امنیت سایبری وجود دارد. صاحبان کسب و کارها و نیروهای آنها به دنبال راه‌های مختلفی برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات هستند. اطلاعاتی که گاهی توسط افراد زیادی، پردازش و استفاده می‌شود و تنها یک حمله‌ی سایبری برای متلاشی کردن تمام این تلاش‌های مشترک،کافی خواهد بود. در پاسخ به چنین نیازی، بسیاری به محدودیت‌های استفاده‌ی صرف از هوش مصنوعی برای این موضوع پی برده‌اند و افزایش نرخ شدید استخدامِ متخصصینِ امنیتی، گواه این واقعیت است.

جمع بندی

واقعیت این است که می‌توان ساعت‌ها در خصوص هوش مصنوعی و روندهای آینده‌ی آن گفت‌وگو کرد. شَکی نیست که کاربردهایی مانند تشخیص چهره و محیط‌های پاسخگو در سال آینده،رشد فزاینده‌ای خواهند داشت. همچنین، نیازهای کسب و کارها بی حد و حصر هستند. با یافتن راه‌های جدید برای استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای بهبود زندگی انسان‌ها، منتظر نوآوری‌ها و دست‌آوردهای جدید در زندگی روزمره‌ی خود در آینده‌ی نزدیک باشید.

 

منبع:dzone.com,2020

 

 

به اشتراک بگذارید