چابکی کسب و کار در بانکداری خرد




 

مقدمه

چابکی بیش از پیش چگونه به بانک‌ها کمک می‌کند تا تغییرات عمیق صنعت مالی و انتظارات مشتریان را مدیریت کنند؟

چالش‌های بانکداری خرد بر همه روشن است اما سرعت رخ دادن این چالش‌ها به حدی است که سرعت عملکرد در برابر آنها به عامل تضمین موفقیت برای موسسات مالی تبدیل شده است. روش‌های چابک (Agile) مدتی است در بانکداری خرد در حال استفاده هستند اما بکارگیری کامل چنین روش‌هایی در تمام شئون بانک‌ها بسیار محدود بوده است.

چگونه چابکی کسب و کار را با موفقیت پیاده‌سازی کنیم؟

نتایج نظرسنجی انجام شده توسط Deloitte نشان می‌دهد بانک‌های مختلف روش‌های متفاوتی را با هدف چابک‌سازی بکار بسته‌اند. با تجمیع نتایج نظرسنجی‌ها و تجارب موسسه‌ی Deloitte، سه لازمه‌ی اصلی در میان رفتارهای سازمانی، مهمترین موارد برای نیل به این هدف تشخیص داده شده اند:

  • با “چرا” آغاز کنید و بر روی نتایج تمرکز کنید.

شما همواره به یک “چرایی” به‌عنوان دلیل تغییر رفتار سازمان و بهبود مداوم نیاز دارید. “چرایی” که به نیروهای سازمان شما انگیزه خواهد داد. تحقیقات نشان می‌دهد نیروها بیشترین انگیزه را در حالتی خواهند داشت که فعالیت آنها بر روی جامعه، مشتریان، سازمان و خودشان تاثیر داشته باشد. بنابراین، به جای متره‌هایی مانند میزان سودآوری سازمان یا قیمت سهام،”چرایی” باید بر پایه‌ی این متره‌ها قرار داده شود: بهتر بودن، خلق ارزش، با سرعت بیشتر عمل کردن، در امنیت بیشتر بودن و شادی بیشتر.

  • کسب نتایج بزرگ از طریق اقدامات کوچک

سازمان‌هایی که به تغییرات عمده در زمانی کوتاه فکر می‌کنند با دشواری‌های تغییر رفتار مواجه خواهند شد. ما معتقدیم برآورده کردن برش‌هایی از هدف غایی می‌تواند روش مناسبی برای حل مسئله باشد. این نوع از تغییرات مکرر که هر یک به نتایج مشخص، حتی اندکی می‌رسند، نموداری با شیب کمتر و با دشواری‌های کمتری در پیاده‌سازی ایجاد می‌نماید. بانک‌هایی که به این “تغییرات بزرگ از طریق قدم‌های کوچک” معتقدند باید این دو سیاست را اتخاذ کنند:

  • ابتدا در لایه های بالایی سازمان موضوع “چابکی” را نهادینه نمایند،
  • تغییر را مانند یک جریان زمان‌بر ایجاد نمایند.
  • دعوت به جای رویارویی

هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند یک فرمول و روش واحد برای چابکی کسب و کار در تمام سازمان‌ها وجود دارد. هیج روش منحصربفردی نیست که در تمام زمینه‌ها نتیجه‌ی بهینه را ایجاد نماید. دلیل این موضوع یکتایی هر سازمان و ذی‌نفعان آن سازمان در اطراف زیست‌بوم آن است. طرز تفکر چابک بودن را از طریق اقدامات ذیل به تمامی بدنه‌ی سازمان خود سرایت دهید.

  • معرفی ارزش‌ها و اصول با این هدف که اعضای سازمان بسته به نوع فعالیت خود آنها را به کاربندند،
  • اهمیت دادن و پر رنگ کردن نتایجی که از این تغییرات بوجود می‌آید،
  • رهبری سازمان بر اساس ارج نهادن به نیت هر یک از نیروها در بکاربندی اصول معرفی شده،
  • آموزش و راهبری نیروها برای فراگیری اصول و به‌روش ها در این خصوص،
  • انجام آزمایشی طرح‌ها و بررسی نتایج و اصلاح روش‌ها.

منبع: دلویت، 2020

 

به اشتراک بگذارید