مزایا و چهار زمینهی اصلی تحول دیجیتال
تحول دیجیتال در قریب به اتفاق سازمانها در جریان است. بسیاری از سازمانها تنها به انتقال سامانهها و دادههای خود به محیط رایانش ابری بسنده میکنند در حالی که تحول دیجیتال بسیار فراگیرتر از چنین حرکتی است. یک تحول دیجیتال واقعی سنگ بنایی از جنس فنآوری برای تحول دادهها و خدمات فراهم میکند که به بینش و نتایج عملی در بهبود سودآوری و عملکرد بهتر سازمان میانجامد. این تحول با گردآوری دادهها از تمامی واحدهای سازمان و بازبینی تمامی فرآیندها، سیستمها، روشها، گردش کارها و فرهنگ کاری محقق میشود. به این ترتیب سازمانها قادر خواهند بود به موضوعاتی در خصوص تجارب مشتریان دست یابند که در گذشته از آنها بی اطلاع بودهاند.
مزایای تحول دیجیتال
- جمعآوری پیشرفتهی دادهها: با تحقق تحول دیجیتال، سازمانها قادر خواهند بود دادههای مختلف در اطراف رفتار مشتریان خود را گردآوری نموده و آنها را تحلیل نمایند. چنین تحولی، امکان خلق بینش به جای تلاش در استفاده از دادههای خام را در اختیار ارکان مختلف سازمان قرار میدهد.
- مدیریت بهینهی منابع: در بسیاری از سازمانهای بزرگ، پیش از تحقق تحول دیجیتال، بیش از 500 نرمافزار مختلف فرآیندهای متنوع سازمان را مدیریت مینمودند و این ابزارهای «جزیره ای» امکان خلق ارزش مشترک را از سازمانها سلب کرده بودند. با تحول دیجیتال، این همگن بودن ابزارهای مختلف نرمافزاری و تجمیع جریانهای مختلف دادهها، امکان خلق ارزش جمعی را فراهم مینماید.
- بینش دادهمحور از مشتریان: بینش نسبت به مشتریان از طریق رمزگشایی دادهها انجام میگیرد. شما با هرچه بیشتر دانستن در مورد مشتریان خود، میتوانید فرآیندها و محصولات سازمان خود را بهبود بخشید. تلفیق دادههای ساختاریافته (مانند دادههای سیستم امور مشتریان) و دادههای غیرساختاریافته (مانند پستهای شبکههای اجتماعی) امکان دستیابی به اطلاعات مرتبط، شخصیسازی شده و قابل انطباق با شرایط مختلف را فراهم میسازد.
- تجارب بهتر مشتریان: میدان رقابت آینده، زمینهی «تجربهی مشتریان» است. روند حرکت سازمانها نشان میدهد بیش از هشتاد درصد آنها تمرکز اصلی خود را بر روی بهبود تجربهی مشتریان قرار خواهند داد زیرا با تنوع انتخابهای مشتریان و قدرتمندترشدن آنها در انتخابهای خود، معیار اصلی تصمیمگیری ایشان، دریافت بهترین تجربه در تعامل با عرضهکنندگان کالا و خدمات خواهد بود.
- ترغیب فرهنگ دیجیتال: حرکت به سمت تحول دیجیتال، فرهنگ دیجیتال را در سراسر سازمان فراگیر میکند. این مهم به رشد نیروهای سازمان در استفاده از ابزارهای دیجیتال و حرکت به سمت تصمیمسازی دادهمحور میانجامد.
- افزایش چابکی: تحول دیجیتال، به دلیل سرعت بالای ذاتی سیستمهای دیجیتال، به چابکی سازمانها در انجام فرآیندها میانجامد. چنین تحولی، سرعت پیادهسازی ایدههای نوآورانه را به شدت افزایش میدهد و امکان آزمون و خطا با سرعت بالا را در اختیار سازمانها قرار میدهد.
- افزایش بهرهوری: زمانی که فعالیتهای تکراری و خستهکننده با سیستمهای خودکار جایگزین شوند، نیروهای شما میتوانند در زمان کمتری فعالیتهای مورد نظر را انجام دهند و زمان خود را صرف بازآموزی و کسب مهارتهایی نمایند که در نهایت سطح دانش و بهرهوری سازمان شما را افزایش میدهد.
چهار زمینهی اصلی تحول دیجیتال
- فن آوری: مجموعهی بزرگی از فنآوریهای مختلف از جمله اینترنت اشیاء، زنجیرهی بلوکی، دریاچههای دادهای و هوش مصنوعی در اختیار سازمانها قرار داده شدهاند و این وظیفهی سازمان شما است که بر اساس نیازهای خود، بهترین ترکیب از این فنآوریها را انتخاب نماید. برای سازمانی که با صنعت، ارتباط نزدیکی دارد، احتمالا اینترنت اشیاء، اولین زمینهی تحول دیجیتال محسوب میشود در حالی که برای سازمانی دیگر که در فرآیندهای فعلی، حجم دادههای بزرگی را تولید میکند، بهکارگیری دریاچههای دادهای و استفاده از هوش مصنوعی در تحلیل دادههای عظیم، بالاترین اولویت به نظر میرسد.
- دادهها: شناخت دادههای ساختاریافته، نیمهساختاریافته و بدون ساختار در اطراف کسب و کار سازمان شما، مشارکتهای دادهای با دیگر سازمانهایی که در تعامل با آنها ارزش قابل توجهی از برآیند دادهها خلق میشود و بهکارگیری فنآوریهای مناسب برای آمادهسازی آنها از موضوعات مورد توجه سازمانها در این بعد هستند.
- فرآیندها: تحول دیجیتال گونهای از دگردیسی است که تمام ابعاد سازمان شما را در بر میگیرد. یکی از مهمترین ابعاد این تحول، بازبینی و بازنگری فرآیند انجام فعالیتهای مختلف در سازمان شما است. زمانی که بخشی از یک سازمان (مانند سیستمهای نرمافزاری، بانکهای اطلاعاتی و … ) دچار تحول میشوند، بهطورطبیعی فرآیندهای سازمان نیز از تحول مستثنی نخواهند بود.
- امکان پذیرش تغییر در سازمان: تحول دیجیتال، ردپای خود را در نهاینه کردن «تغییر» به جا میگذارد. شاید اولین بعد تحول دیجیتال، پذیرش تغییر و عدم مقابله با آن خواهد بود زیرا به عنوان اولین قدم، تغییر زمینهساز تحول دیجیتال خواهد بود.
لازم به ذکر است که این چهار زمینه، موضوعاتی مجزا از هم نیستند و یک تحول دیجیتال، به صورت همزمان در تمامی این ابعاد صورت میپذیرد.
منبع:
مطالب مرتبط: