پروژه کارت های اعتباری بانک ملت

  • پروژه کارت های اعتباری بانک ملت

بانک ملت به منظور افزایش قدرت خرید مشتریان خود و در راستای توسعه سبد محصولات اعتباری و ایجاد
ارزش افزوده برای ایشان، از سال گذشته اقدام به تهیه و توزیع انواع کارت های اعتباری با عناوین شاپ کارت،
حامی کارت، مانی کارت و سفرکارت نموده است که مشتریان (دارندگان کارت) می‌توانند در مدل‌های کارت‌های فوق، اعتبار تخصیص یافته را استفاده نمایند.

 

شاپ کارت

شاپ برگرفته از شبکه اعتباری پرداخت است. ملت شاپ مجموعه‌ای از فروشگاه‌ها و مراکز ارائه کالا و خدمات دارنده پایانه‌های فروشگاهی به پرداخت ملت می‌باشد، که به موجب انعقاد قراردادی به عضویت شبکه فروشندگان این طرح در می‌آیند تا پذیرای شاپ‌کارت‌های اعتباری صادره بانک شوند. به منظور افزایش نقاط دسترسی دارندگان کارت، مجموعه متنوعی از فروشندگان برتر اصناف مختلف در این طرح حضور دارند.

1- در سال 1400 تعداد 463 قرارداد پذیرندگی شاپ کارت منعقد گردیده است و مجموع قراردادهای پذیرندگی پروژه شاپ کارت تا کنون بالغ بر 926 قرارداد شده است که این مهم با وجود شرایط خاص جامعه و بیماری کرونا محقق گردیده است.

2- در سال 1400 رویکرد بازاریابی با وجود بیماری کرونا در طرح شاپ کارت در دو موضوع سبب توسعه این طرح گردید :

الف) با نامه نگاری و پیشنهادهای متعدد به اداره کل بانکداری شخصی  در سال 1400 درخواست شاپ کارت در
زیرمجموعه فرا بانک ملت  کاملاً بصورت اینترنتی و هم حضوری به مشتریان محترم ارائه گردید.

ب) سعی بر این شد در مرکز استان های بزرگ، پذیرندگانی انتخاب گردند که بصورت اینترنتی می توانند کالاهای خود را ارائه دهند و این مهم در اوضاع فعلی جامعه که با بیماری کرونا مواجه گشته برای مشتری مداری در این طرح بسیار مناسب می باشد.

3-در سال 1400 با مجتمع های چند منظوره بزرگ در شهر و استان تهران قرارداد منعقد گردیده است که دارای تنوع کاملی از لوازم خانگی  در برند های مختلف ایرانی و خارجی می باشد که در فضایی بین 1000 تا 5000 متر مربع در مرکز شهر تهران  و در حاشیه های شهر تهران واقع گردیده است که سبب حمایت مشتریان جهت انتخاب بهتر و قیمت های رقابتی در محصولات می باشد.

4- در سال آینده دو موضوع مورد بررسی و تحقیق ابتدایی در طرح شاپ کارت قرار خواهد گرفت.

موضوع اول: انتخاب پذیرندگان منتخب و پذیرندگانی که در سال های گذشته دارای تراکنش مثبت در طرح
شاپ کارت بوده اند و حمایت بیشتر از این پذیرندگان.

موضوع دوم: بستن قرارداد های گروهی و سازمانی مطمئن در طرح شاپ کارت که در این صورت علاوه بر اینکه شعب بانک سهل تر وام شاپ کارت را ارائه می دهند، تعداد مشتریانی که از این طرح استقبال کرده اند، بیشتر می شود.

 

 

 

شاپ کارت: 1،212 پایانه

سفرکارت: 297 پایانه

مانی کارت: 51 پایانه

حامی کارت: 102 پایانه

ملت شاپ
ملت شاپ

حامی کارت

در راستای حمایت از کالای ایرانی، حامی کارت اعتباری ملت با کارمزدی پایین‌تر از سایر کارت‌های اعتباری، ویژه برندهای طرف قرارداد در این حوزه به محصولات اعتباری بانک ملت اضافه گردید. در حال حاضر مشتریان برند گروه انتخاب، پاکشوما، الکترواستیل و سایر شرکای تجاری که در طول دوره قرارداد به طرح اضافه خواهند شد می‌توانند نسبت به اخذ این کارت اعتباری در کلیه شعب بانک ملت اقدام نمایند .لازم به ذکر است حامی کارت ویژه هر برند، صرفاً در نمایندگی‌ها و فروشگاه­های مورد نظر فعال بوده و در سایر پایانه­های فروشگاهی غیرفعال می­باشد.

 

سفر کارت

سفر کارت، نوعی از کارت اعتباری حامی می باشد که تفاهم نامه آن در راستای حمایت از صنعت گردشگری میان بانک ملت و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منعقد گردیده است.

پذیرندگان طرف قرارداد این طرح شامل کلیه اصناف حوزه مسافرتی و گردشگری از جمله هتل ها، آژانس های مسافرتی، مراکز بوم گردی، فروشگاه های صنایع دستی، موزه ها سایر فعالان حوزه گردشگری می باشد. لازم به ذکر است فرآیند بازاریابی این طرح توسط شرکت معین گردشگری ملت انجام و مسئولیت انعقاد قرارداد تسهیم کارمزد با پذیرندگان و پشتیبانی آن بر عهده شرکت مهندسی نرم افزار شقایق می باشد. تا کنون 219 قرارداد تسهیم سفرکارت منعقد گردیده است.

 

مانی کارت

مانی کارت ملت به منظور رفع دغدغه­های مشتریان و تسهیل در انجام خریدهای ضروری و مورد نیاز ایشان در طول ماه طراحی شده است که در صورت بازپرداخت مانده بدهی توسط ایشان پس از دریافت صورتحساب، امکان استفاده مجدد از اعتبار کارت بصورت مستمر و ماهیانه در طول یکسال برای دارنده کارت فراهم می باشد. بدین ترتیب دارندگان مانی کارت ملت می‌توانند در هر ماه، با استفاده از اعتبار کارت و تا سقف مبلغ کارت، نسبت به خرید از تمامی پایانه‌های فروشگاهی سراسر کشور اقدام نمایند. این کارت در دو نوع عمومی ( قابل استفاده در تمامی پایانه‌های فروشگاهی سراسر کشور) و اختصاصی برند ( قابل استفاده صرفاً در پایانه‌های فروشگاهی طرف قرارداد با بانک با قابلیت اخذ کارمزد بازاریابی از شریک تجاری مانند دیجی­کالا)  توسط شعب بانک ملت صادر می گردد.

 

آمار و اطلاعات کارت های اعتباری منتهی به 30/11/1400:

 

 

 

هدف

هدف اصلی بانک ملت از گنجاندن این نوع از کارت‌های اعتباری در سبد محصولات تسهیلاتی کمک به افزایش قدرت خرید مشتریان در این شرایط اقتصادی می‌باشد.

با گذشت یکسال از اجرای طرح کارت های اعتباری و بوجود آمدن مشکلاتی از قبیل عدم صدورکارت اعتباری و عدم همکاری شعب در ارائه سرویس، مقرر گردید شرکت مهندسی نرم افزار شقایق علاوه بر مأموریت گذشته خود که جذب و توسعه شبکه شرکای تجاری بانک ملت بود،  برنامه‌ریزی کامل در جهت توسعه و برطرف نمودن موانع موجود را ارایه ‍‌نماید تا با انتخاب مناسب شرکای تجاری نسبت به توسعه شبکه شرکای تجاری و جلوگیری از نقدشوندگی و سایر موارد توافق شده اقدام نماید.

در جهت توسعه و بهینه­سازی، معیارهای ارزش‌گذاری و سنجش شرکای جدید تدوین شده است تا دارندگان کارت‌های اعتباری انگیزه کمتری برای نقد نمودن ‌داشته باشند.

در این پروژه شرکت مهندسی نرم­افزار شقایق با توجه به پتانسیل موجود در حوزه جذب شرکای تجاری نسبت به توسعه و جذب شرکای تجاری مناسب برای این پروژه با تغییر ساختار و تعیین معیارهای جدید و منطقی فرآیندهای جدید و ساختار اجرایی مناسب برای مدیریت پروژه اقدام خواهد نمود.

 

 

  • پروژه کارت اعتباری سهام عدالت

در سراسر دنیا، کارت‌های اعتباری متنوع بخش عمده‌ای از پرداخت‌ها را به خود اختصاص داده است و در این زمینه ویزا و مسترکارت به عنوان بزرگترین ارائه دهنده این نوع خدمات در جهان شناخته می‌شوند. در تمام دنیا میزان و سقف اعتباری که به هر شخص داده می‌شود بستگی زیادی به درآمد و توان بازپرداخت وی دارد و دارنده این کارت‌ها پس از تعیین اعتبار می‌تواند از محل این اعتبار، کالا و خدمات مورد نظر را خریداری کرده و در هنگام سررسید، آن را یکجا یا به صورت اقساط، بازپرداخت کند. تقریباً در اکثر نقاط جهان، افراد اعتبارسنجی می شوند و با مشخص شدن اعتبار هر شخص، کارت اعتباری دارای سقف اعتبار معینی صادر می‌شود که کمترین ریسک عدم بازپرداخت را دارد.

به طور قطع وجود چنین امکانی، راه حل مناسبی برای افزایش قدرت خرید بین تمامی طبقات جامعه مهیا نموده است.

با توجه به اینکه سهام عدالت به عنوان پشتوانه ای برای اقشار کم درآمد و دهک های پایین جامعه به حساب می آید، بر این اساس پرداخت تسهیلات بدون سود با ضمانت و پشتوانه سهام عدالت در قالب کارت اعتباری جهت خرید از پذیرندگان طرف قرارداد باعث افزایش رضایتمندی مشتریان خواهد گردید.

پذیرندگان از طریق بازاریابی مستقیم شرکت شقایق، تماس با پشتیبانی شرکت مهندسی نرم‌افزار شقایق، سایت
ملت شاپ بخش کارت اعتباری سهام عدالت و سایر کانال‌های ارتباطی می‌توانند درخواست همکاری خود را اعلام و پس از بررسی توسط کارشناسان بازاریابی و تایید آن، قرارداد منعقد و نام پذیرنده وارد لیست پذیرندگان کارت اعتباری سهام عدالت می‌شود.

در حال حاضر با توجه به اهداف تعریف شده در امور بانکداری شخصی و بهبود تجربه مشتری در جهت جذب شرکای تجاری مناسب و سهولت فرآیند انعقاد قرارداد شرکای تجاری با مجموعه بانک ملت و انتخاب شرکای تجاری مناسب و جذاب برای دارندگان کارت اعتباری سهام عدالت ‌ملت و همچنین جلوگیری از تراکنش‌های نقد شونده و تمایل به تراکنش‌های واقعی، ماموریت توسعه شبکه شرکای تجاری کارت اعتباری سهام عدالت در کل کشور به شرکت مهندسی نرم افزار شقایق محول گردیده است. در این پروژه، شرکت مهندسی نرم­افزار شقایق با توجه به پتانسیل موجود در حوزه جذب شرکای تجاری، نسبت به توسعه و جذب شرکای تجاری مناسب برای این پروژه با تغییر ساختار و تعیین معیارهای جدید و منطقی فرآیندهای جدید و ساختار اجرایی مناسب برای مدیریت پروژه اقدام خواهد نمود.

 

 

  • پروژه شارژ اعتباری با استفاده از خدمات الکترونیکی

همراه با روند ارائه سرویس­های متنوع و کاربردی در ارتباطات الکترونیک، برای همگام بودن با آخرین فناوری­های روز دنیا و با توجه به پیشرو بودن بانک ملت در این امر، امکان فروش شارژهای اعتباری از درگاه­های مختلف این بانک فراهم گردیده است.

با عنایت به نیاز به وجود مرکزی جهت حل مغایرت­های به وجود آمده و اعلامی از سوی مرکز پشتیبانی فروش شارژهای اعتباری در مرکز ارتباط ملت، تهیه فایل­های تسویه این شارژها در صورت نیاز جهت ارائه به واحد مالی بانک، پیگیری مغایرت­ها و مشکلات پیش آمده در امر فروش شارژها، هماهنگی با شرکت­های زیر مجموعه بانک که در این پروژه دخیل می­باشند، هماهنگی با اپراتورهای ارائه­کننده شارژ در کانال­های مختلف بانک و واحدهای ذیربط در بانک و مراقبت از سامانة طراحی شده جهت تسویه و رویت استعلام­ها، اجرای این پروژه بلحاظ وجود زیرساخت های فنی لازم و وجود امكانات مناسب براي پاسخگویی به شرکت­های طرف قرارداد بانک و اپراتورهای تلفن همراه و مدیریت فروش شارژهای اعتباری، به این شرکت محول گردید.

 

  • رصد و گزارش لحظه ای سایت‌های جعلی(فیشینگ)

امروزه از مهم‌ترین چالش‌های موجود در بانکداری اینترنتی، خطر حملات فیشینگ و کلاهبرداری اینترنتی است که خسارت‌های فراوانی به مشتریان سازمان‌ها وارد می‌کند. علاوه بر پول و زمان از دست رفته، اعتماد مشتریان به
وب سایت‌ها و خدمات برخط از دست می‌رود و در نتیجه، اعتبار سازمان‌ها کمرنگ می‌شود. در واقع فیشینگ یکی از تکنیک‌های مهندسی اجتماعی برای فریبکاران می‌باشد که به معنای تلاش برای به‌دست آوردن اطلاعات محرمانه مانند نام کاربری، گذرواژه یا اطلاعات حساب بانکی است. شناسایی و گزارش‌دهی وب سایت‌های جعلی (فیشینگ) با تکیه بر فناوری های نوین از وظایف محوله در این پروژه می‌باشد. در این میان سرقت هویت و اطلاعات به روش های مختلف صورت می‌گیرد که فیشینگ رایج ترین آنهاست که بیشتر از طریق وب سایت بانکداری الکترونیکی انجام می‌شود.

اجرای اين پروژه بنا به درخواست اداره کل امنیت اطلاعات بانک ملت و به منظور شناسایی، رهگیری، پایش و گزارش‌دهی سایت‌های فیشینگ، در جهت ایجاد امنیت هرچه بیشتر کاربران، کاهش اختلالات بانکی و رضایت مشتریان بانك ملت برعهده این شرکت قرار گرفت.

در این پروژه شرایط و امکاناتی فراهم می­گردد که لینک‌ها و گروه های حملات فیشینگ بانکی شناسایی شود و از سوءاستفاده از کاربران و سایت‌ها و زیرساخت‌های تحت وب و نرم افزاری بانک پیشگیری شده و همچنین با آنان مقابله گردد. لازم به ذکر است شناسایی، رهگیری و پاسخگویی در تمام روزهای هفته و به صورت شبانه روزی می‌باشد.(24×7)

از مهم ترین دستاوردهای این پروژه می توان به کاهش چشمگیر برداشت از حساب مشتریان در سال 1400 اشاره نمود.