جهان تازه‌ی احراز هویت




 

احراز هویت مشتریان و کارمندان در دوران همه‌گیری کووید ۱۹ با چالش‌های جدیدی روبه‌رو شده است. سازمان‌های مختلف در این دوران با چه گونه‌ای از مشکلات روبه‌رو شده‌اند؟

صنایع مالی با تغییرات سریع و عدم قطعیت فراوان مواجه شده‌اند. همه‌گیری کووید ۱۹، خطرات جدید امنیتی و رشد انتظارات مشتریان، همگی از دشواری‌هایی هستند که این صنعت با آن روبه‌رو شده است. دوران همه‌گیری، تغییرات در چگونگی احراز هویت را – علی‌الخصوص در موضوع احراز هویت آنلاین- سرعت بخشیده است اما همچنان حجم زیاد حملات سایبری، بزرگترین مشکل در این راه محسوب می‌شود.

فرآیندهای دیجیتالی که تسریع شده‌اند.

همه باور داریم که همه‌گیری کووید۱۹ باعث شد تغییراتی که انتظار انجام آنها در پنج سال آینده می‌رفت در بازه‌ای شش ماهه رخ دهند. تغییراتی مانند افزایش حجم استفاده از کانال‌های دیجیتالی عرضه‌ی کالا و خدمات و رواج فرهنگ دورکاری. به‌همین دلیل، فرآیندهایی مانند تایید پرداخت‌ها که عموما به صورت حضوری انجام می‌شدند باید در بازه‌ای کوتاه به یک فرآیند تمام دیجیتالی تبدیل می‌شدند. حرکت به سمت استفاده از پرداخت‌های بدون تماس یا NFC یکی از نمونه‌های بارز این تغییرات است. جذب مشتریان از طریق کانال‌های تمام دیجیتال نیز از دیگر پیامدهای این دوران بود. با وجود عدم تمایل اولیه به استفاده از این کانال‌ها برای جذب مشتریان و موانع قانونی، با تداوم شرایط همه‌گیری، امضای الکترونیکی اسناد و احراز هویت تمام دیجیتالی رواج بیشتری یافتند.

مدیریت انتظارات مشتریان

برای بسیاری از کسب وکارها، مدیریت این تغییرات بسیار دشوار بوده است. کسب و کارهایی که با فرم‌های چاپی زیادی سروکار داشتند یا از دستگاه‌های نمابر (Fax) استفاده می‌نمودند نمونه‌ای از این گروه هستند. عدم دسترسی به سخت‌افزارهای لازم برای دریافت نمابر یا اسکن‌کردن مستندات چاپی و لزوم تغییر روش دریافت و ارسال اطلاعات در مدتی بسیار کوتاه برای این سازمان‌ها چالش برانگیز بوده است.

از سوی دیگر، با طولانی شدن زمان همه‌گیری، رشد سطح انتظارات مشتریان آغاز شد. به دلیل دشواری پیاده‌سازی تمام دیجیتالی فرآیندهایی مانند شناخت و احراز هویت مشتری (KYC) و عملیات مبارزه با پولشویی (AML) بسیاری از سازمان‌ها به برون‌سپاری بخشی از این خدمات روی آوردند تا شرکت‌هایی که خدمت احراز هویت و شناخت مشتری را برای یک مشتری انجام می‌دهند بتوانند اطلاعات به دست آمده را در اختیار دیگر سازمان‌ها نیز قرار دهند.

افزایش چالش‌های حملات سایبری

با دیجیتالی‌شدن اکثریت کانال‌های عرضه‌ی خدمات به مشتریان، حجم عملیاتی که در معرض خطرات سایبری قرار می‌گرفت به شدت افزایش یافت. دورکاری نیروهای سازمان و قرارگرفتن آنها در محیط منزل که از جهت امنیت سایبری، ملاحظات ویژه‌ای را در بر نمی‌گیرد باعث افزایش شدید این حملات مخصوصا از طریق «مهندسی اجتماعی»(Social Engineering) شد. در دورانی که همکاران جدید شما هرگز به محل فیزیکی سازمان شما مراجعه نکرده‌اند و شما هیچ‌گونه ملاقات حضوری با آنها نداشته‌اید، احراز هویت افراد و تایید ادعای آنها در این زمینه از طریق صدای آنها یا روش نگارش مکاتبات آنها دشوار خواهد بود. این واقعیت که در دوران همکاری حضوری، بسیاری از اطلاعات به صورت غیرمستقیم، آموزش داده می‌شود باعث شد در دوران دورکاری بخشی از این آموزش‌ها که به نوعی پیش‌فرض، تلقی می‌شدند صورت نپذیرند و همین موضوع باعث ایجاد حفره‌های امنیتی گردید.

در نهایت می‌توان گفت دوران همه‌گیری کووید۱۹ فرصتی را برای سازمان‌ها ایجاد نمود تا روش‌های انجام فعالیت‌ها و کانال‌های ارتباط با مشتریان و عرضه‌ی محصولات خود را بازنگری نمایند. افزایش ضرایب امنیتی و معرفی ابزارهای جدید احراز هویتی از دستاوردهای این دوران بوده‌اند که به نوبه‌ی خود بسیاری از سازمان‌ها را یاری نموده‌اند تا برای آینده‌ای تمام دیجیتال مهیا شوند.

 

منبع:‌

https://business-reporter.co.uk/2021/03/31/the-expert-view-the-new-world-of-identity/

 

 

به اشتراک بگذارید