اینترنت اشیاء هوشمند و نقش آن در صنعت بانکداری




 

 

تصور کنید که به ساختمان محل کار خود نزدیک می‌شوید و بدون نیاز به استفاده از کارت شناسایی یا اثر انگشت برای بازکردن در ورودی، در به صورت خودکار برای شما باز می‌شود. یک پیام صوتی به شما خوش‌آمد می‌گوید و چراغ‌ها در مسیر حرکت شما به سمت میز کار شما روشن می‌شوند و به محض رسیدن به میز، سیستم تهویه برای گرم یا سرد کردن هوای اطراف میز شما شروع به کار می‌کند.

دفترهای کار هوشمند از فن‌آوری اینترنت اشیا هوشمند بهره می‌گیرند تا چنین امکاناتی را در اختیار ساکنان قرار دهند. اما این فن‌آوری دقیقا به چه شکلی عمل می‌کند و چه نقشی در صنایع مالی و بانکداری دارد؟

 

چگونگی کارکرد فن‌آوری

ترکیب فن‌آوری‌های هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء به پدید آمدن این گونه‌ی جدید منجر شده است. شاید بتوان گفت در حالی که اینترنت اشیاء دستگاه‌های غیرهوشمند را به هم متصل می‌نماید، این فن‌آوری ترکیبی، اشیاء هوشمند را با هم مرتبط می‌سازد.

در یک تعریف عمومی، هوش مصنوعی با یادگیری رفتار استفاده‌کنندگان و تولید الگوریتمی برای آن، این الگوریتم را در موارد بعدی تعمیم داده و تصمیمات هوشمندی می‌گیرد. سپس این تصمیمات گرفته شده در سطح دستگاه‌ها از طریق یک شبکه‌ی ارتباطی که بر بستر اینترنت پایه‌گذاری شده است به دیگر دستگاه‌ها انتقال پیدا می‌کند.

به عنوان نمونه، در یک اتومبیل هوشمند، بر اساس شرایط آب و هوایی بارانی و سرد، اتومبیل تصمیم می‌گیرد سیستم گرمایش و برف پاک‌کن شیشه‌ی اتومبیل را به کار بیندازد. نمونه‌ی دیگر فروشگاه‌هایی هستند که با استفاده از دوربین‌های مداربسته، حرکت مشتریان در بخش‌های مختلف فروشگاه را ضبط و بررسی می‌نمایند تا جاگذاری کالاها، میزان نیروهای لازم در نقاط مختلف فروشگاه، روش‌های عرضه‌ی بهینه‌ی اطلاعات به مشتریان و دیگر موضوعات کسب و کاری را تشخیص داده و برنامه‌ریزی نمایند.

 

آینده‌ی اینترنت اشیاء هوشمند در صنایع مالی

این فن‌آوری در صنایع مالی با هدف افزایش بهره‌وری، امکان فراهم آوردن تجارب کاربری مطلوب و افزایش مزیت رقابتی به کار گرفته می‌شود.

با هدف کشف تقلب و با استفاده از این فن‌آوری، داده‌های جمع‌آوری شده تنها به تراکنش‌های حساب‌های بانکی محدود نخواهند شد بلکه استفاده از کارت‌های بانکی بر روی سخت‌افزارهای مختلف، استفاده از خودپردازها یا دیگر ابزارهای پرداخت موبایلی نیز به این مجموعه اطلاعاتِ گردآوری شده، افزوده خواهد شد. به این ترتیب حجم و ابعاد داده‌های گردآوری شده افزایش خواهد یافت و رفتارهای مالی که بر اساس برآیند این اطلاعات مشکوک به نظر می‌رسند مورد بررسی بیشتر قرار خواهند گرفت.

دستگاه‌های خودپرداز با استفاده از این فن‌آوری می‌توانند کاربردهای بیشتری یافته و به بهینه‌سازی بخش عملیات در سازمان‌های مالی بینجامند. تصور کنید دستگاه‌های خودپرداز که امروزه امکانات متنوعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند با «هوشمندی» و به عنوان یک عضو از یک شبکه‌ی کاملا متصل عمل کنند. در این صورت تیم‌های تعمیر و نگهداری، تامین اسکناس یا بخش بازاریابی که همواره به دنبال بهترین محل مناسب برای نصب دستگاه‌های خودپرداز است عملکرد بسیار بهتری خواهند داشت. همچنین الگوریتم‌های پیاده شده بر روی این دستگاه‌های خودپرداز می‌توانند زمان و دلیل بیشترین زمان انتظار مشتریان را تحلیل نمایند و این اطلاعات را در اختیار تیم‌های عملیاتی قرار دهند.

از آنجا که سخت‌افزارها و سیستم‌های مورد استفاده‌ی مشتریان در صف مقدم برخورد با مشتری قرار دارند، تجهیز آنها به«هوشمندی» و «اتصال» این امکان را در اختیار موسسات مالی قرار می‌دهد که داده‌های لازم را جمع‌آوری کرده و به کمک سیستم‌های هوشمند درون‌سازمانی آنها را تحلیل نمایند. ترکیب و همکاری تنگاتنگ این دو بخش، به بهبود کیفیت عرضه‌ی خدمت به مشتریان و تجارب کاربران می‌انجامد.

 

 

منبع:

https://www.globalbankingandfinance.com/artificial-intelligence-of-things-aiot-the-role-it-plays-in-banking/

 

به اشتراک بگذارید